Despre lemn

De ce casa de lemn e o locuință perfectă?

Rustic on martie 23, 2020

Știm că gusturile nu se discută și fiecare om are viziunea sa referitoare la locul pe care vrea să îl numească “acasă”. Acest articol este menit să prezinte avantajele unei locuințe de lemn și să vă crească interesul înspre astfel de clădiri. În primul rând, casa de lemn provine din natură și se încadrează într-un spațiu natural. Ceea ce înseamnă că are proprietăți ecologice și sănătoase. Casele din zidărie, sunt mai reci și mai rigide, această comparație fiind făcută deoarece o casă de lemn este mai călduroasă, pentru că lemnul este un izolator incredibil!

În ziua de azi, construcțiile din lemn îmbină avantajele folosirii unei resurse naturale cu performanță ridicată a materialelor moderne. Casa de lemn reprezintă locuința bine proiectată, durabilă și la un preț accesibil, toate acestea ținând cont și de factorul de ignifugare, de rezistența la incendii. Chiar dacă unii oameni pot fi sceptici, rezistența la foc a lemnului este una extrem de mare, datorită metodelor moderne de construcție.

Bineînteles, timpul de construcție este extrem de important pentru oricine. Poate uneori chiar mai important decât prețul, pentru că timpul înseamnă bani. Print-o construcție din lemn se poate economisi timp. Cum? Se accelerează timpul de construcție cu până la o treime. Asta nu depinde doar de noi, ci și de beneficiari. Totuși, ceea ce ne interesează cel mai mult este eficiența. Printr-o casă sau clădire de lemn construită de noi, cei de la Rustic, puteți locui în clădiri spectaculoase și extraordinare, care econimisesc timp, energie și materiale.

Lemnul conduce la un design inovator. Este un material mai flexibil decât pare și este ușor să fie transformat în diverse forme, linii și simboluri. Oferă o bunăstare aparte și un sentiment aparte de asociere cu natura, confortabilitate, inovație și tradiție. Lemnul are viața lui, e un material viu și foarte bun protector, casa din lemn fiind o casă cu caracter, o casă caldă și durabilă. Pe lângă aceste elemente, casa de lemn are o amprentă redusă de carbon. Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție, lemnul poate fi extrem de modern și poate fi folosit în scopuri de design contemporan sau futurist, după bunul plac. De la design tradițional până la tipuri de design cum ar fi: oriental, occidental, nordic, sau orice alt model și stil care poate fi imaginat.

În momentul de față, popularitatea caselor din lemn este în creștere, mai ales pe piață internațională, deoarece reprezintă un mediu de viață mai sănătos, este eficient din punct de vedere energetic, timpul de construcție este mai scurt și de cele mai multe ori prețurile sunt mai accesisbile decât la alte tipuri de construcție. Durabilitatea și flexibilitatea lemnului îl fac să fie un material greu sau chiar imposibil de combatat sau de înlocuit.

Inclusiv la cutremure sunt mai rezistente casele de lemn, ceea ce le aduce în atenția populației de pretutindeni.

Casa de lemn construiește un mediu prietenos, nu doar față de natură, ci și de familie, prieteni și invitații care o să ii calce pragul. Lemnul reușește să se auto-ventileze, având capacitatea de a respira, echilibrând astfel spațiul interior. Rareori poți găsi o casă de lemn îmbâxită. Aerul se purifică și se hidratează când trece prin lemn și pentru că lemnul este un bun izolator, face să se mențină o temperatură confortabilă.

Unii cercetători consideră că lemnul poate influența pozitiv mediul de viață și starea de spirit, datorită texturii și culorii calde pe care o are. Se spune că poate calma sistemul nervos și că este un mediu potrivit și pentru copii și pentru persoane cu diferite alergii.

Toate acestea fac din casa de lemn un mediu perfect pentru a trăi și portal prietenos pentru recreere, pentru familie și pentru prieteni.

Sentimentul de acasă va fi mai călduros și mai profund într-o locuință de lemn, vă asigurăm!

0 comments
Post a comment