Despre lemn

De ce casa de lemn e o locuinta perfecta?

Rustic on martie 23, 2020

Stim ca gusturile nu se discuta si fiecare om are viziunea sa referitoare la locul pe care vrea sa il numeasca “acasa”. Acest articol este menit sa prezinte avantajele unei locuinte de lemn si sa va creasca interesul inspre astfel de cladiri. In primul rand, casa de lemn provine din natura si se incadreaza intr-un spatiu natural. Ceea ce inseamna ca are proprietati ecologice si sanatoase. Casele din zidarie, sunt mai reci si mai rigide, aceasta comparatie fiind facuta deoarece o casa de lemn este mai calduroasa, pentru ca lemnul este un izolator incredibil!

In ziua de azi, constructiile din lemn imbina avantajele folosirii unei resurse naturale cu performanta ridicata a materialelor moderne. Casa de lemn reprezinta locuinta bine proiectata, durabila si la un pret accesibil, toate acestea tinand cont si de factorul de ignifugare, de rezistenta la incendii. Chiar daca unii oameni pot fi sceptici, rezistenta la foc a lemnului este una extrem de mare, datorita metodelor moderne de constructie.

Bineinteles, timpul de constructie este extrem de important pentru oricine. Poate uneori chiar mai important decat pretul, pentru ca timpul inseamna bani. Print-o constructie din lemn se poate economisi timp. Cum? Se accelereaza timpul de constructie cu pana la o treime. Asta nu depinde doar de noi, ci si de beneficiari. Totusi, ceea ce ne intereseaza cel mai mult este eficienta. Printr-o casa sau cladire de lemn construita de noi, cei de la Rustic, puteti locui in cladiri spectaculoase si extraordinare, care econimisesc timp, energie si materiale.

Lemnul conduce la un design inovator. Este un material mai flexibil decat pare si este usor sa fie transformat in diverse forme, linii si simboluri. Ofera o bunastare aparte si un sentiment aparte de asociere cu natura, confortabilitate, inovatie si traditie. Lemnul are viata lui, e un material viu si foarte bun protector, casa din lemn fiind o casa cu caracter, o casa calda si durabila. Pe langa aceste elemente, casa de lemn are o amprenta redusa de carbon. Chiar daca este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie, lemnul poate fi extrem de modern si poate fi folosit in scopuri de design contemporan sau futurist, dupa bunul plac. De la design traditional pana la tipuri de design cum ar fi: oriental, occidental, nordic, sau orice alt model si stil care poate fi imaginat.

In momentul de fata, popularitate caselor din lemn este in crestere, mai ales pe piata internationala, deoarece reprezinta un mediu de viata mai sanatos, este eficient din punct de vedere energetic, timpul de constructie este mai scurt si de cele mai multe ori preturile sunt mai accesisbile decat la alte tipuri de constructie. Durabilitatea si flexibilitatea lemnului il fac sa fie un material greu sau chiar imposibil de combatat sau de inlocuit.

Inclusiv la cutremure sunt mai rezistente casele de lemn, ceea ce le aduce in atentia populatiei de pretutindeni.

Casa de lemn construieste un mediu prietenos, nu doar fata de natura, ci si de familie, prieteni si invitatii care o sa ii calce pragul. Lemnul reuseste sa se auto-ventileze, avand capacitatea de a respira, echilibrand astfel spatiul interior. Rareori poti gasi o casa de lemn imbaxita. Aerul se purifica si se hidrateaza cand trece prin lemn si pentru ca lemnul este un bun izolator, face sa se mentina o temperatura confortabila.

Unii cercetatori considera ca lemnul poate influenta pozitiv mediul de viata si starea de spirit, datorita texturii si culorii calde pe care o are. Se spune ca poate calma sistemul nervos si ca este un mediu potrivit si pentru copii si pentru persoane cu diferite alergii.

Toate acestea fac din casa de lemn un mediu perfect pentru a trai si portal prietenos pentru recreere, pentru familie si pentru prieteni.

Sentimentul de acasa va fi mai calduros si mai profund intr-o locuinta de lemn, va asiguram!

0 comments
Post a comment