PRODUSE

Biserici și capele din lemn

"Avem chemarea de a transforma lemnul într-un spațiu sacru, un loc de rugăciune, o biserică din lemn în stil tradițional care să inspire oamenii în credință. Calitatea Rustic este garantată cel puțin o sută de ani. "

Cornel Cușner

Maramureșul are o tradiție aparte în realizarea bisericilor din lemn. Bazându-ne pe această moștenire importantă a culturii locale, noi cei de la Rustic Baia Mare preluăm lemnul brut și ii conferim o valoare spirituală deosebită sub formă de biserici tradiționale din lemn.

În acest domeniu avem o mare bucurie cu bisericile realizate până în prezent, lucrări arhitecturale impunătoare care ne onorează și ne inspiră pentru a continua această tradiție milenară creștină locală.

Câteva repere importante legate de construcția de biserici din lemn

Am realizat până în prezent 36 de biserici din lemn, capele și clopotnițe care sunt în prezent folosite de credincioșii din toată țara, cea mai îndepartată fiind construită pentru credincioșii români din Elveția. Am avut onoarea de a realiza singura biserică ortodoxă românească la Vatican - expusă în Muzeul Vatican în memoria lui Ștefan cel Mare; Cea mai înaltă biserică pe care am realizat-o până în prezent are înălțimea de 62 m;

Capele

Realizăm capele din lemn cu structură de bârne sau cu pereți sandwich pe structură de lemn, precum și din zidărie.

Vrei să începem un proiect?

Spune-ne câteva detalii despre ceea ce îți dorești, iar noi îți vom oferi, în cel mai scurt timp, o estimare.